fbpx
Select Page

HAIER NO. 1

Haier je 12 godina za redom proglašen najvećim svjetskim brandom bijele tehnike u svijetu po količini prodaje. Istraživanje je napravljeno od strane neovisne agencije za istraživanje svjetskog tržišta Euromonitor International.

BRANDZ TOP 100 NAJVRJEDNIJIH BRANDOVA

BrandZ TM predstavlja Top 100 najcjenjenijih svjetskih brandova 2020. među kojima je Haier osvojio 1. mjestu u kategoriji IoT (Internet of Things) brend ekosustava.

HAIER NO. 1 U KAT. PAMETNIH KLIMA UREĐAJA

Haier je ostvario 29,4% tržišnog udjela u kategoriji „pametnih” klima uređaja.

FORTUNE: HAIER MEĐU NAJCJENJENIJIM KOMPANIJAMA

Brand Haier proglašen je jedan od najcjenjenijih brandova u svijetu za 2019. godinu na temelju razvojne strategije u čijem središtu je krajnji korisnik.

FORTUNE GLOBAL 500

Fortune GLOBAL 500 uvrstio je kompaniju Haier Smart Home Co među TOP 500 kompanija zahvaljujući jasnoj viziji u segmentu pametnog ekosustava. Pametni ekosustavi pomažu korisnicima da automatiziraju svakodnevne zadatke.

TOP 100 GLOBALNIH IZAZIVAČA

Boston Consulting Group (BCG) objavila je izvještaj “TOP 100 GLOBAL CHALLENGERS”, koji je odabrao 100 poduzeća iz 12 zemalja s brzim razvojem gospodarstva (RDE), a među njima je i Haier.

Haier

Centar za istraživanje i razvoj

Haier centar za istraživanje i razvoj klimatizacije, sa sjedištem u Qingdaou, Kina, pokriva površinu od 220.000 četvornih stopa. Ima više od 150 laboratorija, uključujući psihrometrijski laboratorij, laboratorij za kalorimetar kompresora, laboratorij za akustiku i vibracije, laboratorij za EMC (elektromagnetsku kompatibilnost), laboratorij za materijale i kemiju. Osim toga, centar za istraživanje i razvoj može se pohvaliti najvišim na svijetu “ispuštenim tornjem” za testiranje dugih testova cjevovoda rashladnog sredstva (visine 350 stopa).

Unutar industrijskog kompleksa “Haier Park” u Qingdao Kini, nalazi se najnapredniji svjetski laboratorij za ispitivanje, istraživanje i razvoj proizvoda za HVAC (grijanje, ventilaciju, hlađenje) sektor.

Zgrada ima impresivnih 150 laboratorija u kojima je moguće testirati sve proizvode prema svim nacionalnim i međunarodnim propisima specifičnim za HVAC sektor. Od kalorimetara, preko anehogenih dvorana, do atmosferskih simulatora, elektromagnetskih ispitivanja i još mnogo toga.

Haier MISIJA

Razvijati inovativnu tehnologiju u segmentu pametnog upravljanja i unaprjeđivati funkcije za poboljšanje kvalitete zraka.

Haier VIZIJA

Biti prepoznat kao lider u globalnoj HVAC industriji po tehnološkim inovacijama, kvalitetnim proizvodima i uspješnom poslovnom modelu.

1984.

Osnovana je kompanija Haier u Qingdau, Kina.

1993.

Lansiran je prvi inventer klima uređaj

1994.

Dobiven certifikat ISO9001.

1999.

Početak izvoza klima uređaja u SAD

2001.

MB Frigo Grupa postaje generalni distributer Haier klimatizacijskih sustava na području Adria regije.

2015.

Modernizacija robotizirane proizvodne linije

2016.

Haier kupuje kompaniju GE

2018.

Haier kupuje kompaniju Candy

2021.

5 godina zaredom Svjetski broj 1 u kategoriji “pametnih” klima uređaja