fbpx
Select Page

Kako smo odabrali i ugradili dizalicu topline za dom

Haier dizalice topline

Razmišljate o kupovini dizalice topline i zamjeni postojećeg sustava grijanja?

 

Saznajte kako je obitelj iz Splita u svega u par koraka zamijenila postojeći sustav grijanja i pritom povećala kućni budžet značajnim smanjenjem računa za grijanje:

P: Zašto ste odabrali dizalicu topline?

O: Odlučili smo se za prenamjenu postojećeg sustava grijanja (kotao na lož ulje) radi smanjenja režijskih troškova (grijanje i topla voda) i estetike u prostoru. Tražili smo rješenje s kojim više ne bi morali svake godine brinuti o nabavi, cijeni i skladištenju lož ulja. Dizalica topline nam se pokazala kao idealno rješenje koje nam je osiguralo visoku uštedu energije i niže račune za grijanje. Njen rad gotovo je nečujan, a i jednostavno se koristi. Nekadašnji prostor sada je uredan i više nema potrebe za čišćenjem i održavanjem.

Odabir dizalice topline

P: Koja dizalica topline se pokazala kao najbolje rješenje za vaš dom?

O: Naša potraga za dizalicom topline trajala je par tjedana. Željeli smo pronaći najbolje dugoročno rješenje za grijanjehlađenje i toplu vodu, a da nam je početna investicija cjenovno prihvatljiva. Također nam je bilo bitno da imamo podršku od instalatera, kao i od distributera.

Odabrali smo Haier brand kojeg zastupa MB Frigo Grupa koja iza sebe ima 40 godina iskustva u klimatizacijskim sustavima te posjeduje mrežu ovlaštenih i educiranih instalatera.

Haier dizalice topline 

Haier dizalicama topline saznali smo na web stranici www.haier-klima.com te smo kontaktirali ovlaštenog instalatera kako bi nas savjetovao oko odabira modela. Odabrali smo model Haier Super Aqua snage 16 kW za kuću ukupne kvadrature od 300 m2 na dvije etaže s vrlo dobrom izolacijom.

Super-aqua-split

Kupovina, ugradnja i instalacija

P: Koliko dugo je trajala kupovina i ugradnja uređaja?

O: Proces kupovine i ugradnje završen je u roku tjedan dana, nakon čega je uslijedilo puštanje u rad. Instalaciju je odradio ovlašteni instalater na temelju čega smo dobili 3 godine garancije uz godišnje redovito održavanje uređaja. Ugradnja je bila jednostavna budući da smo već imali mini kotlovnicu od prethodnog sustava te smo određene komponente mogli iskoristiti za novi sustav.

P: Kako ste zadovoljni radom uređaja i kolike su uštede nakon ugradnje dizalice topline?

O: Trenutačno dizalicu topline Haier Super Aqua koristimo za grijanje na postojećim radijatorima. U budućnosti planiramo nadograditi objekt u kojem bi instalirali unutarnje jedinice (ventilokonvektore) i podno grijanje koje bi također povezali s dizalicom topline.

Usporedba troškova prije i nakon ugradnje Haier dizalice topline

Prijašnjih godina za sezonu grijanja bilo nam je potrebno oko 1.500 litara lož ulja. Prema trenutačnoj cijeni, na dan bi potrošili oko 14,00 EUR za grijanje. Iz znatiželje smo postavili interno brojilo za dizalicu i došli do zaključka da dnevno u prosjeku trošimo 4,00 do 6,00 EUR za grijanje objekta od 300 m2, ovisno o vanjskim temperaturama. Odabirom i korištenjem Haier Super Aqua dizalicom topline štedimo oko 70% energije na dan u odnosu na prijašnji sustav grijanja. Uz novčanu uštedu, ne zagađujemo okoliš i više ne brinemo o nabavci i skladištenju lož ulja.

Dizalice topline Haier – grijanje budućnosti

Dizalice topline najučinkovitiji su način grijanja prostora i zagrijavanja tople vode za bilo koju vrstu objekta. Za svaki potrošeni kW energije dizalica topline može proizvesti višestruko više toplinske energije.

Haier modeli

Haier predstavlja PTV (monobloc & split) rješenje za zagrijavanje sanitarne vode i Super Aqua (monobloc & split) najnoviju generaciju dizalica topline zrak-voda dizajnirane za upotrebu u rezidencijalnim i komercijalnim objektima. Pametno i ekološki prihvatljivo rješenje koje osigurava niže troškove grijanja i značajno smanjuje emisiju CO2  u odnosu na sustave grijanja na ulje i plin.

Haier dizalice topline karakterizira jednostavna i brza ugradnja, značajna ušteda na troškovima energije, niski troškovi održavanja i lako upravljanje cjelokupnim sustavom.

Super Aqua - split dizalica topline zrak/voda

Učinkovita zamjena za plinsko grijanje. Sustav Haier Super Aqua split je najučinkovitije, najisplativije i ekološki prihvatljivo rješenje koje značajno smanjuje potrošnju energije, troškove grijanja i negativan utjecaj na okoliš u odnosu na tradicionalne sustave grijanja. Haier Super Aqua split dizalice topline dizajnirane su za upotrebu u svim vrstama objekata.

Super Aqua - monoblok dizalica topline zrak/voda

Učinkovita zamjena za plinsko grijanje. Sustav Haier Super Aqua je najučinkovitije, najisplativije i ekološki prihvatljivo rješenje koje značajno smanjuje potrošnju energije, troškove grijanja i negativan utjecaj na okoliš u odnosu na tradicionalne sustave grijanja.

Želite li saznati više ili dogovoriti uvid na Vašem objektu, pošaljite nam upit!

Haier contact form

Hidden
Haier-klima.com
Ime(Required)
Prezime(Required)
Grad(Required)
Država

Kontakt:

+385 (1) 66 08 002

Bani 81, 10000 Zagreb

Gdje kupiti

Potražite ovlaštenog instalatera u Vašoj blizini!